Grad Bihać

Upriličena posjeta Ministrice okoliša i turizma FBIH

Upriličena posjeta Ministrice okoliša i turizma FBIH

Ministrica okoliša i turzima Federacije BiH, Edita Đapo posjetila je danas gradsku upravu gdje se sastala sa Šuhretom Fazlićem, gradonačelnikom Bihaća. Razgovaralo se o bitnim projektima za grad Bihać prvenstveno na polju turizma a to podrazumijeva riješavanje infrastrukturnih projekata u Nacionalnom parku „Una“ a primarni projekat jeste asfaltiranje puta do samog nacionalnog parka te uspostava i početak izrade planova kako bi se definirale razvojne zone a sve radi bržeg razvoja našeg nacionalnog parka.

Također, danas će biti potpisan ugovor između predstavnika USAID-a i predstavnika Nacionalnog parka „Una“ kojim će započeti izrada i realizacija akcijonog plana razvoja menadžmenta našeg nacionalnog parka.

„Danas je Dan planete Zemlje, mi smo htjeli da ga obilježimo ovdje u gradu Bihaću te će se u Nacionalnom parku izvršiti potpisivanje ugovora između Nacionalnog parka „Una“ i USAID-a. Sa gradonačelnikom Fazlićem razgovarali smo o raznim projektima iz oblasti okoliša i turizma uzimajući u obzir da je Bihać jedan od gradova s najviše potencijala u oblasti turizma na području Bosne i Hercegovine.“ istaknula je Edita Đapo, Ministrica okoliša i turizma FBiH.