Grad Bihać

U Gradskoj Vijećnici upriličen prijem učesnika Internacionalne konferencije „From Migration to Integration“.

U Gradskoj Vijećnici upriličen prijem učesnika Internacionalne konferencije „From Migration to Integration“.

Danas je u Gradskoj Vijećnici grada Bihaća upriličen prijem učesnika Internacionalne konferencije „From Migration to Integration“.

Ova konferencija ujedno je i trening kurs za određen broj omladinskih radnika iz 8 zemalja koju Udruženje Mladih „Pokret“ koordinira zajedno sa partnerima iz EU, a zemlje učesnice su: Bosna i Hercegovina, Srbija, Litvanija, Irska, Portugal, Malta, Italija i Turska.

Učesnike konferencije ugostio je Savjetnik Gradonačelnika Edin Moranjkić koji im je detaljno objasnio situaciju i sve probleme vezane za migrantsku krizu u gradu Bihaću. Kroz odgovore na pitanja pokušao se predstaviti čitav historijat migrantske krize u našem gradu te svi problemi sa kojima se grad Bihać suočavao te se suočava i danas.

Učesnici su iskazali zadovoljstvo nakon završene sesije, te su zahvalili predstavnicima Gradske uprave na gostoprimstvu a Edin Moranjkić Savjetnik Gradonačelnika, naglasio je koliko je bitan dijalog između grada Bihaća i svih predstavnika Europske Unije u svrhu što efikasnijeg riješavanja migrantske krize u Bosni i Hercegovini.