Grad Bihać

Svečano potpisivanje ugovora sa dvanaest korisnika javnog poziva grada Bihaća, Startup studija i Fondacije Mozaik

Svečano potpisivanje ugovora sa dvanaest korisnika javnog poziva grada Bihaća, Startup studija i Fondacije Mozaik

Grad Bihać je uz podršku Startup studia i Fondacije Moazik prije tri mjeseca objavio javni poziv za biznise sa područja Grada Bihaća koji su registrovani kao obrti ili d.o.o., koji žele unaprijediti svoj biznis i proširiti kapacitete ali im nedostaju ulagačka sredstva. Za tu svrhu Grad Bihać izdvojio je 100.000 KM, a Fondacija Mozaik omogućila je ekspertsku podršku, obuke za razvoj biznis plana i opcionalnu mogućnost ostvarivanja dodatnog kapitala u iznosu do 40.000 KM po aplikantu.

Nakon provedene četiri faze evaluacije od strane komisije koju su činili predstavnici Grada, Fondacije Mozaik i Privredne komore USK-a, sredstva u ukupnom iznosu 100.000 KM ostvarilo je 12 aplikanata, s kojima su danas i zvanično potpisani ugovori u Startup studiju u Bihaću.

Obrti ili d.o.o koji su ove godine dobili sredstva su: E-PRO d.o.o Bihać, Amanita d.o.o Bihać, D.A. Vinci Guitars d.o.o. Bihać, "Zlatar Šehić Tenzil" vl. Šehić Tenzil, Metalne konstrukcije "Vele" vl. Mahmutović Velaga, Srodna poljoprivredna djelatnost "Pčelica" vl. Hajrlahović Zerina, Zanatska radnja “Mikrograf” vl. Turnić Edin, Domaća radinost" vl. Abdagić Fatima, Domaća radinost "AG Secret" vl. Gverić Amina, Stomatološka ordinacija "Moj osmijeh" vl. dr. Makić Osman, Obrt „MEGAL-IN“ vl. Felić Arman i "BH trgovina" d.o.o. Bihać.

„Danas smo svečano potpisali ugovor sa dvanaest korisnika koji su prošli četiri faze koje je podrazumjevao javni poziv. Mi se nadamo da će oni s ovim sredstvima uspjeti da ispune primarnu svrhu ovog javnog poziva a to je da prošire svoje kapacitete, otvore nova radna mjesta i ostvare nove prihode. Mi ćemo ovaj novčani iznos implementirati i naredne godine a nadamo se i svake iduće.“ – kazao je savjetnik gradonačelnika Bihaća, Edin Moranjkić.