Grad Bihać

Sastanak predstavnika Grada Bihaća i JP Ceste Federacije BiH

Sastanak predstavnika Grada Bihaća i JP Ceste Federacije BiH

Sastanak predstavnika Grada Bihaća i JP Ceste Federacije BiH

Predstavnici Javnog preduzeća Ceste Federacije BiH i Gradske uprave Bihać na današnjem su sastanku razgovarali o izuzetno važnim projektima, koji su u fazi realizacije ili pripreme.

"Već smo u završnoj fazi gradnje devijacije na magistralnom putu M-5, koja je od izuzetnog značaja za grad Bihać i za što je izdvojeno 1. 800. 000 KM. Radi se o projektima izgradnje treće trake za spora vozila na Ripačkom klancu, obilaznice Izačić i završetku izgradnje putne komunikacije Bihać - Bosanska Krupa" - kazao je direktor Javnog preduzeća Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić.

Dodao je i kako je Programom modernizacije cesta za projekte u Unsko-sanskom kantonu osigurano oko 27 miliona eura.

Predstavnici Gradske uprave Bihać potvrdili su maksimalni angažman na pribavljanju potrebne dokumentacije i rješavanju imovinsko - pravnih odnosa, kao i formiranje zajedničkih koordinacijskih tijela kako bi se što prije krenulo u realizaciju svih pripremljenih projekata.

"Danas smo dogovorili koordinatore sa obje strane i neke od narednih poteza, jer nam je svima u interesu pozitivan epilog. Konstantno ćemo biti u kontaktu i Grad Bihać će na raspolaganje staviti sve svoje resurse. Trenutno se izvode radovi na devijaciji puta AVNOJ-a, gdje imamo još jedan sporni slučaj kada su u pitanju predmetne procedure, no vjerujem da ćemo i to brzo riješiti. Nastavljamo s pripremom dokumentacije i za projekte obilaznice Izačić, putne komunikacije sa Bosanskom Krupom, te još dva kružna toka samom gradu, dok je dokumentacija za izgradnju spore trake na Ripačkom klancu skoro spremna", istakao je pomoćnik gradonačelnika Damir Smajić.

Sastanku je prisustvovao i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Federacije BiH Šemsudin Dedić, koji od početka pokušava posredovati i maksimalno pomoći u osiguravanju svih preduslova za realizaciju ovih projekata od izuzetne važnosti za Unsko-sanski kanton.

Tekst: Muhamed Sadiković, RTV Bihać

Fotografije: GRAD BIHAĆ