Grad Bihać

Projekat ReLOaD2 - održan „Otvoreni dan“ u okviru Javnog poziva OCD-ima za predaju prijedloga projekata

Projekat ReLOaD2 - održan „Otvoreni dan“ u okviru Javnog poziva OCD-ima za predaju prijedloga projekata

Jučer je u gradskoj vijećnici u Bihaću održan „Otvoreni dan“ u okviru Javnog poziva organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata u okviru Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2).

Damir Žarak, predstavnik UNDP-a, zainteresiranim organizacijama civilnog društva prezentirao je javni poziv, način popunjavanja aplikacijskih obrazaca, kriterije i druge bitne pojedinosti, te odgovarao na pitanja prisutnih.

Javni poziv organizacijama civilnog društva za sedam prioritetnih oblasti u Gradu Bihaću objavljen je 14. februara 2022. godine i ostaje otvoren do 18. marta 2022. godine, a objavljen je u okviru implementacije projekta ReLOaD2.

Regionalni program lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u šest zemalja/teritorija Zapadnog Balkana i to: Albanija, Republika Sjeverna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo* i Srbija. U Bosni i Hercegovini u Projektu učestvuje 13 jedinica lokalne samouprave.