Grad Bihać

Prijem za članice Plesnog kluba Virus

Prijem za članice Plesnog kluba Virus

Članovi Plesnog kluba Virus iz Bihaća zajedno sa trenericom Dijanom Jajčević nakon uspješno okončanog nastupa na European Championship 2022 Modern & Contemporary Groups  koji se održao u Sjevernoj Makedoniji posjetli su danas Gradsku upravu  Bihaća.

Na nedavno završenom Europskom prvenstvu koje je još jedno u nizu na kojem su učestvovali takmičari PK Virus osvojili su brončanu medalju.

Plesni Klub Virus je do sada zabilježio niz uspjeha na prvenstvima europskog i svjetskog ranga. Tako su nositelji desetina zlatnih  svjetskih medalja nekolicinu srebrnih i bronzanih medalja, te su dugogodišnji državni prvaci u raznim kategorijama.

„Svaka generacija djece je sve bolja. One imaju i volju i želju da pored toga što su odlične učenice u školama, daju sve od sebe da u što boljem svijetu predstave svoj Grad. Izuzetno nam znači podrška grada, Gradske uprave  i gradonačelnika Bihaća, pa koristim ovu priliku da se u svoje ime i u ime PK Virus zahvalim svima koji vode ovaj grad kao i predsjedniku Gradskog sportskog saveza Saši Smiljaniću, ali najviše samim građanima koji nam uvijek daju nesebičnu podršku u svemu što radimo“ – kazala je Dijana Jajčević trenerica PK Virus

Gradonačelnik Bihaća se zahvalio članovima PK Virus na dolasku, te naglasio da je uvijek zadovoljstvo čuti da je neko iz grada Bihaća otišao i ostvario uspjeh, a pogotovo kada neko iz generacije u generaciju ponovno  oduševljava na način na koji je to rade članice PK Virus. Istakao je da je više nego potrebno da se ovakvi uspjesi javno prikazuju i veličaju.

Predsjednik Gradskog sportskog saveza Saša Smiljanić istaknuo je da su ovo najljepši trenuci za predstavnike sporta u gradu Bihaću te da je Gradski sportski savez i više nego ponosan na plesni klub Virus.