Grad Bihać

Prijem bivših bihaćkih načelnika/gradonačelnika i predsjedavajućih vijeća povodom 762. rođendana Bihaća

Prijem bivših bihaćkih načelnika/gradonačelnika i predsjedavajućih vijeća povodom 762. rođendana Bihaća

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić i predsjedavajući Gradskog vijeća, Zulfikar Handukić ugostili su danas povodom 762. rođendana Grada Bihaća bivše načelnike/gradonačelnike i predsjedavajuće OV/GV Bihać. Prijem u gradskoj upravi bio je prilika za razgovor o aktuelnoj situaciju u gradu Bihaću te razmijena iskustava i razogovor o planovima za Grad Bihać u 2022.godini. Nakon sastanka ova delegacija je obišla grobove bivših načelnika Jure Tomljenovića i Milane Keče te mezar rahmetli gradonačelnika Emdžada Galijaševića i tako odala ljudima koji su poklonili dio sebe ovom gradu.

„Drago mi je što sam imao priliku danas biti u društvu ljudi koji su nekada obnašali važne funkcije u našem gradu, evocirali smo uspomene te se se složili da trebamo da se okupimo i zajednički djelujemo prema višim instancama vlasti koliko god smo u mogućnosti da stvorimo preduslove za investiranje kako bi zaustavili odlazak naših sugrađana te omogućili povratak onima koji to žele.“ istaknuo je Albin Muslić, bivši načelnik grada Bihaća.

“Izuzetna mi je čast što sam i ove godine bio u prilici da ugostim bivše načelnike, gradonačelnike i predsjedavajuće općinskog to jest gradskog vijeća s kojima sam razgovarao o aktuelnostima u našem gradu, ali se prisjetio i prošlosti našeg grada. Njihovi savjeti i sugestije svakako su dobro došle a ova tradicija je zasigurno dobar način da se svim bivšim čelnim ljudima Bihaća i na ovaj način zahvali za njihov rad i doprinos kojeg su dali u razvoju Bihaća u proteklim decenijama” kazao je gradonačelnik Fazlić.