Grad Bihać

Potpisan sporazum sa predstavnicima Instituta za razvoj i evropske integracije“ (IREI)

Potpisan sporazum sa predstavnicima Instituta za razvoj i evropske integracije“ (IREI)

Predstavnici Grada Bihaća potpisali su danas sa predstavnicima Instituta za razvoj i evropske integracije“ (IREI) Memorandum o razumijevanju o provođenju projekta “Ozon – Otvorene i odgovorne općine”. Udruženje „Institut za razvoj i evropske integracije“ (IREI) u periodu 2021.-2023. godine provodi program „Ozon – Otvorene i odgovorne općine“.

Kako je danas istaknuto, program omogućava značajan napredak u osmišljavanju i praćenju reformi javne uprave u prioritetnim područjima koja određuju načelnici/gradonačelnici te ostvarivanje redovne i dvosmjerne komunikacije sa građanima.

Ozon program radi na ostvarivanju pozitivnih promjena u lokalnoj zajednici uspostavljanjem konkretnih programskih ciljeva i sistema redovnog praćenja mjerljivih ishoda. Program dodatno stavlja fokus na realizaciju redovne i dvosmjerne komunikacije lokalnih vlasti sa građanima putem telefona, e-maila ili društvenih mreža, doprinosi pozitivnim iskustvima građana te potpomaže u izgradnji povjerenja između građana i vlasti.