Grad Bihać

Potpisan sporazum između grada Bihaća i predstavnika projekta „Ritam Evrope

Potpisan sporazum između grada Bihaća i predstavnika projekta „Ritam Evrope

Danas su u Gradskoj upravi predstavnik projekta „Ritam Evrope“ tačnije šef organizacije televizijskog prenosa Lazar Veselinović i Šuhret Fazlić gradonačelnik Grada potpisali sporazum u kojem se grad Bihać obavezao da će potpomoći ovaj projekat sa svim raspoloživim sredstvima i ljudskim kapacitetima, kako bi grad Bihać imao prave predstavnike na ovom takmičenju.

„Ritam Evrope“ će u toku ove  godine na području grada izvršiti audiciju djece i omladine uzrasta od 14 do 21 godine u suradnji sa Gradskom upravom. Koordinator ispred grada i članovi ovog projekta odabrati će 20 najtalentovanijih predstavnika muzičkog i plesačkog karaktera koji će učestvovati u daljoj obuci za televizijski prenos.

Ova manifestacija biti će održana naredne godine u Mostaru, gdje će grad Bihać nakon odabira imati svoje mlade predstavnike. Grad Bihać imati će i svog predstavnika koji će proći obuku od strane organizatora projekta te će u kao član stručnog žirija takmičenja dodjeljivati bodove ekipama iz gradova i općina učesnica po Eurovizijskom sistemu.

Jedan od ciljeva ovog projekta jeste da djeca koja će sudjelovati u ovoj manifestaciji predstave svoj rodni grad ali i drugu državu koja im bude dodijeljena na finalnom televizijskom prenosu.