Grad Bihać

Posjeta predstavnika Ministarstva privrede USK i predstavnika Gradske uprave poslovnim zonama u gradu Bihaću

Posjeta predstavnika Ministarstva privrede USK i predstavnika Gradske uprave poslovnim zonama u gradu Bihaću

Predstavnici Ministarstva privrede USK na čelu sa ministricom Samrom Mehić, te zajedno sa svojim domaćinima, predstavnicima Gradske uprave grada Bihaća obišli su tri bihaćke poslovne zone Ripač, Kombiteks i Kamenica, kako bi se upoznali sa razvojem i jačanjem privrednih aktivnosti unutar ovih zona. Akcenat je stavljen na mogućnost daljeg ulaganja u njihov razvoj, kao i direktnu podršku privrednim subjektima kroz programe podrške privredi. Vlada USK je ove godine u budžetu obezbjedila značajna finansijska sredstva za ovu namjenu, a konkretno za Grad Bihać je obezbjeđena podrška za izgradnju ceste kroz Poslovnu zonu Kombiteks, koja bi ovu zonu direktno povezala sa zaobilaznicom, što će omogućiti njen dalji razvoj i širenje.

Savjetnik Gradonačelnika gosp. Nijaz Lipovača je ministricu Mehić i njene saradnike upoznao sa svim aktivnostima koje je Grad realizirao u prethodnih nekoliko godina, a koji su rezultirali razvojem i širenjem ove tri zone, kao i sa ozbiljnim planovima za njihov dalji razvoj u narednom periodu.

Podsjećamo, unutar ove tri poslovne zone aktivno privređuje preko 50 kompanija, sa oko 600 zaposlenih radnika. Predstavnici kompanija nisu krili zadovoljstvo ovom posjetom, sa željom da se ova dobra praksa dijaloga predstavnika vlasti i privrede nastavi i u narednom periodu.