Grad Bihać

Posjeta Ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine

Posjeta Ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je danas Miloša Lučića, minstra za ljudska prava i izbjeglice BiH, te predstavnika udruženja „Povratnika Lipa“. Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima riješavanja problema sa električnom energijom na području Lipe, ali i ostalim povratničkim mjestima na području Grada Bihaća koja su trenutno bez električne energije.

“Za Grad Bihać jedan od najznačajnijih projekata je „CEB 2“, odnosno izgradnja zgrade u bihaćkom naselju Ribić gdje će biti smješteni ljudi koji se nalaze u alternativnim smještajima sa područja našeg grada i taj projekat košta 3 milona KM. Tu je i podrška rekonstrukciji ambulante u RipčuiI igrališta na Kamenici” – istakao je gradonačelnik Fazlić.

Ministar Lučić zahvalio je gradskim vlastima na spremnosti da se uključe u riješavanje problema povratničke populacije, svjesni da lokalni budžeti nisu dovoljni da se sve potrebe povratnika zadovolje, te će se narednih dana u Sarajevu održati zajednički sastanak na kojem bi se dogovorili modaliteti riješavanja svih problema povratničke populacije u Gradu Bihaću.