Grad Bihać

Otvorena izložba pod nazivom “100 godina inzulina - 100 godina života”

Otvorena izložba pod nazivom  “100 godina inzulina - 100 godina života”

Udruženje djece i omladine oboljele od dijabetesa USK-a danas je u sklopu obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa u prostorima Kulturnog centra Bihać otvorilo izložbu pod nazivom “100 godina inzulina - 100 godina života”. Na samoj izložbi o značaju borbe protiv ove opake bolesti prisutnima su govorili Rubija Kulenović, predsjednica Udruženja i dr. Selma Nikšić.

Podršku radu ovog udruženja daje i Grad Bihać, a obraćajući se prisutnima Dijana Bišćević, pomoćnik gradonačelnika za poslove kabineta i mjesne zajednice, kazala je da aktivnosti koje provodi Udruženje imaju i imati će podršku gradskih vlasti.

“Ove godine osigurali smo nove prostore za rad udruženja, podržali sve njihove aktivnosti i projekte koje su realizirali ukazaujući na ovu opaku bolest. I sinoćnje simbolično osvjetljenje naših simbola grada u plavu boju dio je naših zajedničkih napora da ukažemo na dijabetis kao opaku bolest koja ne bira ni pol ni godište i od koje iz godinu u godinu nažalost oboljeva sve više mladih” – kazala je Bišćević.