Grad Bihać

Održana javna rasprava na temu „30. godina otpora 1992-2022“

Održana javna rasprava na temu „30. godina otpora 1992-2022“

Danas je u Gradskoj vijećnici održana javna rasprava na temu „30. godina otpora 1992-2022“ na kojoj se raspravljalo o mogućnostima i novim prijedlozima kako bi se na vrijeme organizovao prikladan program i manifestacije koje bi dostojanstveno obilježile i predstavile herojsku borbu svih boraca sa područja grada Bihaća i nekadašnjeg bihaćkog okruga.

Na javnoj raspravi su učestvovali Šuhret Fazlić gradonačelnik Bihaća, Elmedin Mehadžić ispred Službe za poslove kabineta i mjesne zajednice, ratni Komandanti, predstavnici Ministarstva za pitanje boraca i ratnih vojnih invalida, pripadnici Patriotske lige, članova MUP-a iz vremena ratnih dejstava, Gradski vijećnici, predstavnici udruženja ratnih vojnih invalida, dobitinika najviših ratnih priznanja te ostali pripadnici boračke populacije.

Došlo se do nekoliko konstruktivnih prijedloga, koji će nakon što se formira odbor, početi zaprimati zahtjeve, da bi se što efikasnije realizirali planirani prijedlozi. Zaključeno je da će se svi prisutni shodno svojim mogućnostima staviti na raspolaganje kako bi se ovi bitni događaji što kvalitetnije pripremili i izvršili u zadanom roku.