Grad Bihać

Održana javna rasprava na Nacrt Odluke o načinu držanja i zaštiti pasa i mačaka kao kućnih ljubimaca i napuštenih i izgubljenih pasa

Održana  javna rasprava na Nacrt Odluke o načinu držanja i zaštiti pasa i mačaka kao kućnih ljubimaca i napuštenih i izgubljenih pasa

U gradskoj vijećnici danas je održana javna rasprava na Nacrt Odluke o načinu držanja i zaštiti pasa i mačaka kao kućnih ljubimaca i napuštenih i izgubljenih pasa. Na raspravi su učešće uzeli predstavnici mjesnih zajednica, gradskih službi, JP Veterinarske stanice Bihać, Udruženja „Šapa na srcu“, gradski vijećnici i građani.

U svojim izlaganjima iznijeli su probleme sa kojima se suočavaju građani Bihaća a tiče se prisustva pasa lutalica na ulicama koji često izazivaju uznemirenost kod građana i predstavljaju potencijalnu prijetnju za učenike osnovnih i srednjih škola.

Jedan od zaključaka današnje javne rasprave jeste da građani dostave svoje prijedloge, primjedbe i sugestije, koje bi bile impelentirane u Prijedlog Odluke koja će biti upućena na sjednicu Gradskog vijeća Bihać radi razmatranja i usvajanja. Podsjećamo, građani sve svoje prijedloge, primjedbe i sugestije mogu dostaviti do 24.12.2021. godine u Gradsku upravu Bihaća.