Grad Bihać

Održan sastanak članova Patriotske lige Bihać i USK sa gradonačelnikom Fazlićem

Održan sastanak članova Patriotske lige Bihać i USK sa gradonačelnikom Fazlićem

U sklopu obilježavanja 31. godišnjice formiranja Patriotske lige u Bihaću, danas je bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio nekadašnje aktiviste i članove Patriotske lige Bihać koji su 10. februara 1991. godine činili nukleus koji je formirao PL Bihać i započeo pripreme za odbranu države Bosne i Hercegovine.

Učesnica tog turbolentnog vremena koji su kasnije i činili okosnicu PL Bihać na prijemu su evocirali uspomene na pripreme i samo osnivanje Patriotske lige Bihaća što je rezultiralo velikim javnim skupom u dvorani Luke u Bihaću 10.2. 1991. godine kada se patriotama u Bihaću i Krajini obratio i Alija Izetbegović, predsjednik Predsjedništva R BiH.

„Mi smo tog 10. februara 1991. godine pred 5.000 građana uBihaću predstavili ideju Patriotske lige BiH kao ideje koja za cilj ima okupljanje svih patriota koji vole BiH bez obzira na naciju i vjeru. I danas 31. Godinu poslije mi želimo u miru časnom borbom zapravo potvrdili sve one ideje koje su bile začete kroz formiranje PL BiH, a to je jednakopravnost svih naroda u zajedničkoj nam državi BiH” – kazali su Kasim Kozlica i Besim Dizdarić, čelni ljudi PL Bihać i USK-a.

Zahvalivši se pripadnicima i osnivačima Patriotske lige Bihać, gradonačelnik Fazlić kazao je da su aktivisti Patriotske lige Bihaća dio historije ovog grada koji će čuvati od zaborava herojstvo boraca koji su časno branili državu Bosnu i Hercegovinu.

„Tek sad u ovim turbolentnim vremenima vi članovi Patriotske lige imate obavezu i misiju da mlađim naraštajima prenosite patriotizam i borbu za državu Bosni u Hercegovinu, državu svih naroda i građana i stoga maksimalna podrška od gradske uprave u svim vašim aktivnostima„- kazao je gradonačelnik Fazlić.