Grad Bihać

Od danas je on-line nova redizajnirana web stranica Grada Bihaća

Od danas je on-line nova redizajnirana web stranica Grada Bihaća

Pored standardnih servisnih informacija, vijesti, obavijesti i javnih poziva, kontakata Gradonačelnika, Gradskog vijeća, Gradskih službi, Gradskih preduzeća i ustanova, Gradskog pravobranilaštva, te informacija vezanih za mjesne zajednice Grada Bihaća, na novoj web stranici možete svakodnevno pratiti stanje računa Grada, odnosno dnevni prihod, kao i pojedinačne rashode.

Putem integrirane aplikacija e-Citizen moguće je na vrlo jednostavan način izvršiti prijavu komunalnih problema, učestvovati u javnim raspravama, pristupiti novom sistemu za analizu rizika od katastrofa – DRAS itd.

Vrlo jednostavno moguće je informisati se o radu Gradskog vijeća, pristupiti materijalima za sjednice GV, kao i pitanjima i inicijativama Gradskih vijećnika.

U samo nekoliko klikova dostupni su svi Službeni glasnici Grada Bihaća, Budžetski dokumenti, informacije vezane za Javne nabavke, a tu je i tzv. Budžet za građane. Sve u cilju povećanja transparentnosti rada Gradske uprave.

Posebna pažnja usmjerena je na oblast privrede, investicija i građenja, pa su u okviru tih sekcija pruženi svi propisi, informacije i zahtjevi vezano za te oblasti.

Novina je on-line Registar privrednih subjekata i Registar dijaspore sa područja Grada Bihaća, putem kojih Grad Bihać želi potaknuti sva pravna i fizička koja posluju na području Grada Bihaća ili u inozemstvu da na vrlo jednostavan način učestvuju u ažuriranju baze podataka privrednih subjekata i dijaspore Grada Bihaća.