Grad Bihać

Obilježena 26. godišnjica oslobađanja bihaćke mjesne zajednice Sokolac

Obilježena 26. godišnjica oslobađanja bihaćke mjesne zajednice Sokolac

U organizaciji MZ Sokolac danas je u prisustvu mještana Sokoca, ratnih komandanata, predstavnika Grada Bihaća i Ministarstva za boračka pitanja USK-a obilježena 26. godišnjica oslobađanja naselja ratne 1995. godine.

I ove godine, mještani Sokoca, ratni komandanti, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić i Ermin Zulić, ministar za boračka pitanja USK-a prisjetili su se ratnih dešavanja i herojske borbe pripadnika 5. korpusa Armije R BiH i policije R BiH na oslobađanju ovog bihaćkog prigradskog naselja.

Senad Šarganović, ratni komandant 501. Slavne brigade i Hamdija Abdić, ratni komandant 502. Viteške brigade u svojim obraćanjima istakli su da je oslobađanjem Sokoca poslana poruka agrsorskim snagama da Bihać neće biti osvojen, a istovremeno je, kako ističe, moral boraca i naroda u Bihaću osnažen oslobodilačkim operacijama.

„Radujem me što je ove godine zaista veliki broj mještana došao da obilježimo ovaj dan koji je značio naš povratak kućama i slobodi koju su nam donijeli naši borci i naši šehidi zbog kojih i danas imamo državu i slobodu “- kazao je gradonačelnik Šuhret Fazlić.