Grad Bihać

Nastavak podrške grada Bihaća i Fondacije Mozaik projektima i mikrobiznisima putem Omladinske banke

Nastavak podrške grada Bihaća i Fondacije Mozaik projektima i mikrobiznisima putem Omladinske banke

Grad Bihać i Fondacija Mozaik putem Omladinske banke Bihać i ove godine podržala je 16 projekata s iznosom od 22.921,00 KM te jedan mikrobiznis u vrijednosti od 4.000,00 KM. Ova sredstva su mladim ljudima bila od velike pomoći u realizaciji njihovih ideja i biznisa. Tim povodom su danas u prostorijama Startup studija Bihać održane prezentacije projekata koji su realizirani ove godine.

Kontinuiranom podrškom Startup studija Bihać omogućeno je održavanje 33 događaja na kojima je učestvovalo 449 osoba, te takmičenje za mlade poduzetnike #startupuj na kojima je učestvovalo 20 timova.

„Gradska uprava i narednih godina nastaviti će sa podrškom mladim ljudima koji svojim idejama zaslužuju svu našu pažnju i podršku, te ćemo sa svojim partnerima u ovom projektu nastojati svim raspoloživim sredstvima biti na raspolaganju svima koji su dovoljno hrabri da pokušaju ostvariti svoje poslovne ideje.“ naglasio je Edin Moranjkić, savjetnik gradonačelnika Bihaća.

„Ponosni smo na 3 godine partnerstva Grada Bihaća i Fondacije Mozaik na razvoju i podršci Omladinske banke Bihać, 3 mikrobiznisa vrijednosti 6.005,59 KM i 39 projekta ukupne vrijednosti 83.515,96 KM koji su realizovali 495 mladih volontirajući i radeći 5256 sati da bi 4511 osoba imalo direktne koristi od realizovanih projekata.“ rekao je Željko Pauković, direktor Omladinske banke.