Grad Bihać

Kroz projekat Omladinske banke Bihać realizirano 23 projekta

Kroz projekat Omladinske banke Bihać realizirano 23 projekta

U prostorijama Startup studija danas je održana završna svečanost dodjela zahvalnica Fondacije Mozaik uspješno realiziranim projektima i mikrobiznisima koji su dio uspješnog dvogodišnjeg projekta Omladinske banke Bihać koju podržava Grad Bihać i Fondacija Mozaik. Zahvalivši sve svim aplikantima na uspješno odraženim projektima Željko Pauković, direktor programa Omladinske banke, kazao je da je uspješna priča Fondacije Mozaik i ove godine rezultirala  potpisivanjem 85 ugovora u 82 partnerske lokalne zajednice  za registraciju mikrobiznisa kojima je odobreno 168.885 KM.

“U 2020. godini do kraja oktobra lonac.pro ima preko 40.000 članica i članova. Rezultat toga jeste 757 apliciranih i 565 odobrenih projekata u 82 opštine/općine/gradova u BiH.Sretni smo što je i Grad Bihać dio ove lijepe priče i što će biti i u narednom period a to  će u konačnici značiti još dobrih projekata mladih i još odličnih mikrobiznisa” – istakao je Pauković.

Značaj Omladinske banke za mladu populaciju u Bihaću prepoznala je i gradska uprava koja je kroz zajednički fond koji obezbjeđuju Mozaik i Grad Bihać u četvorogodišnjem periodu (2019-2022. godina) osigurao 102.048 KM za projekte i pokretanje mikrobiznisa.

“Ponosni smo na dvije godina partnerstva Grada Bihaća i Fondacije Mozaik na razvoju i podršci Omladinske banke Bihać i to kroz realizirana 2 mikrobiznisa vrijednosti 4.002 KM i 23 projekta ukupne vrijednosti 49.161 KM koji su realizovali 299 mladih volontirajući i radeći 3804 sati da bi 3039 osoba imalo direktne koristi od realizovanih projekata” – istakao je gradonačelnik Šuhret Fazlić.