Grad Bihać

Javni poziv za mjeru podrške investicijama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji

Javni poziv za mjeru podrške investicijama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji

U okviru projekta EU4AGRI, koji finansira Evropska unija, objavljen je Javni poziv za mjeru podrške investicijama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

U okviru ovog javnog poziva na raspolaganju je 3.5 miliona KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 15.000 KM do 300.000 KM. Za svaki projekat podnosilac prijave mora osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 35% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova predložene investicije, izuzev za sektor proizvodnje voća i povrća gdje vlastito sufinanasiranje iznosi minimalno 30%.

Za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju prihvatljivi su svi projekti koji se odnose isključivo na poljoprivredne sektore: proizvodnja mlijeka, mesa, uzgoj žitarica i uljarica, uzgoj voća, uključujući vinogradarstvo i masline, uzgoj povrća, proizvodnja sadnog materijala (sadnice voća, presadnice povrća i sjemenski krompir), proizvodnja jaja, uzgoj ribe, uzgoj začinskog bilja, ljekobilja, i gljiva, kao i proizvodnja meda. Prijave za dodjelu bespovratnih sredstava mogu podnijeti obrti/samostalni preduzetnici, zadruge i preduzeća.

Prijave se mogu podnijeti u periodu od 23.11.2022. do 31. 1.2023. godine (do 15:00 h).

Više informacija na: http://eu4agri.ba/.../javni-poziv-za-mjeru-podrske.../