Grad Bihać

Izjava Gradonačelnika povodom problematike u Nogometnom Klubu Jedinstvo Bihać

Izjava Gradonačelnika povodom problematike u Nogometnom Klubu Jedinstvo Bihać

Kako su danas putem društvenih mreža igrači NK "Jedinstvo" Bihać najavili da zbog neisplaćenih plaća neće odigrati narednu utakmicu, što bi za klub ustvari značilo da će istupiti iz Prve lige Federacije BiH.

Zatražili su finansijsku podršku grada Bihaća u iznosu od 10.000,00 KM, a na pitanja novinara o ovoj tematici odgovorio je i gradonačelnik Šuhret Fazlić.

"Malo je klubova u BiH u čiji rad se u tolikoj mjeri uključuje Grad kao što je to slučaj sa Jedinstvom. Ja ne znam kolike su plate igrača i trenera, ni kad ih primaju, odnosno ne primaju, ali znam da je grad Bihać u toku ove godine izdvojio 190.000 KM za Jedinstvo i da su im te pare prebačene i utrošene. Pored toga, Jedinstvo je dobilo sigurno još 50.000 KM sponzorskih sredstava isključivom mojim angažmanom. Znači, Grad stoji iza ovog kluba koji na nivou godine dobije više sredstava nego svi drugi sportski kolektivi zajedno. I ovaj put ćemo iznaći potrebna sredstva, ali ako se igrači budu prema Gradu ponašali ucjenjivački, ja na takav način ne pristajem, te ukoliko slučajno ne odigraju narednu utakmicu, Jedinstvo od Grada više neće dobiti niti jednu konvertibilnu marku", rekao je gradonačelnik Fazlić.