Grad Bihać

Gradonačelnik Elvedin Sedić posjetio poslovnu zonu Kombiteks radi usklađivanja prioriteta razvoja i podrške privrednicima

Gradonačelnik Elvedin Sedić posjetio poslovnu zonu Kombiteks radi usklađivanja prioriteta razvoja i podrške privrednicima

Gradonačelnik Elvedin Sedić danas je posjetio poslovnu zonu Kombiteks kako bi održao sastanak s privrednicima koji djeluju unutar ove zone. Cilj ovog susreta bio je informirati privrednike o stavci unapređenja razvoja poslovnih zona u ovogodišnjem budžetu Grada Bihaća, ali i dobiti izravan uvid u probleme s kojima se suočavaju u ovoj poslovnoj zoni. Na temelju tih informacija, željelo se postići usklađivanje prioriteta razvoja i jasno definirati ulogu lokalne zajednice, odnosno Gradske uprave Bihać, u tom procesu.

Kombiteks, nekadašnji privredni gigant, prošao je kroz značajnu transformaciju od kada je cjelokupna imovina predata u ruke privatnog sektora. S obzirom na to da ova poslovna zona pruža zaposlenje gotovo 500 stanovnika Bihaća, važno je pružiti podršku daljnjem razvoju. Grad želi aktivno sudjelovati u tom procesu.

Na današnjem sastanku gradonačelnik Sedić i njegovi saradnici, zajedno s privrednicima, usaglasili su kratkoročne i dugoročne prioritete u pogledu daljnjeg razvoja poslovne zone. Ti prioriteti uključuju rješavanje nedostatka javne rasvjete, uređenje saobraćajnica unutar poslovne zone, te rješavanje problema s kanalizacijskom mrežom. Također, naglasak je stavljen na izgradnju izlaza na magistralnu cestu, za koju je potrebno dovršiti postupak eksproprijacije. U otvorenom razgovoru, zaključeno je da je potrebno zajednički s Cestama Federacije Bosne i Hercegovine pronaći način za proširenje postojećeg projekta izlaza na magistralnu cestu na više traka, kako bi se izbjegle gužve prilikom izlaska na saobraćajnicu, koje će se sigurno javiti priključivanjem kamiona na magistralnu cestu. Također je zaključeno da Grad Bihać treba pokrenuti izradu projektne dokumentacije za cjelokupnu zonu, koja će obuhvatiti sve navedene probleme. To će omogućiti privlačenje investicija iz fondova uz izraženu želju zajedničko sufinanciranjeprivrednika koji djeluju u zoni.

Ovaj sastanak predstavlja korak naprijed u razumijevanju problema i prioritetnih područja razvoja poslovne zone Kombiteks. Grad Bihać ostaje posvećen podršci privrednicima i stvaranju povoljnog okruženja za njihov daljnji napredak.