Grad Bihać

U Bihaću održana poslovna konferecija: PIT Krajina 2023 - Otkrijmo Krajinu, našu priliku za izuzetnost

U Bihaću održana poslovna konferecija: PIT Krajina 2023 - Otkrijmo Krajinu, našu priliku za izuzetnost

U Bihaću je održana dvodnevna konferencija „PIT Krajina 2023: Otkrijmo Krajinu, našu priliku za izuzetnost“ u organizaciji agencije za industrijski marketing Bravaria Industrial Marketing, a uz podršku Grada Bihaća i Privredne komore USK-a.

Ovo je osmi u nizu stručnih i tematskih događaja u organizaciji agencije Bravaria od početka ove godine, a treći u Unsko-sanskom kantonu, prvi se održao 2018. godine.

U okviru ovogodišnjeg PIT Krajina održat će se stručna konferencija posvećena predstavnicima proizvodnje, industrije i tehnologije, kao i poslovni sajam, koji će imati niz stručnih izlaganja i praktičnih radionica, kao i prilika za umrežavanje i dogovaranje poslovnih saradnji te razmjenu iskustava i diskusiju.

„Ove godine očekujemo oko 150 učesnika, koji nisu ograničeni samo na Krajinu, iako je cilj podržati ekonomiju i privredu ovog dijela BiH. Povratne informacije koje dobijemo od naših partnera, kompanija, menadžera ali i ljudi koji su zaposlenih u proizvodnjama su izuzetno pozitivne. Ove godine bit će i najavljena investicija u USK, odnosno saradnja koja je započeta na PIT Krajina 2019. godine“, kazala je Ajla Žujo Demirović, glasnogovornica događaja PIT Krajina.

„Na ovaj način pokazujemo da želimo učestovati u kreiranju povoljnog privrednog ambijenta. Nastavljamo i našu suradnju sa privrednicima kroz Biznis klub Bihaća, a i ovo je jedna od konferencija na kojoj će biti riječi o mogućnostima širenja naših kompanija i mi kao Grad želimo da aktivno učestvujemo u tim procesima i da damo podršku našim privrednicima“, kazao je Elvedin Sedić, gradonačelnik Bihaća.

Na ovogodišnjem dvodnevnom događaju PIT Krajina bit će riječi o automatizaciji u proizvodnji, industrijskim softverima i pametnim fabrikama, novim tehnološkim trendovima, ulozi robota u proizvodnji, važnosti ljudskih potencijala i nosilaca regionalnog razvoja USK.