Grad Bihać

Članovi Evropskog parlamenta i Odbora za građanske slobode posjetili gradsku upravu

Članovi Evropskog parlamenta i Odbora za građanske slobode posjetili gradsku upravu

Predstavnici Grada Bihaća danas su ugostili članove Evropskog parlamenta koji su ujedno i članovi Odbora za građanske slobode (LIBE Committee). Predstavnici Ekropskog parlamenta svoj boravak u Bihaću iskoristitli su kako bi se od predstavnika lokalne zajednice saznali više informacija o višegodišnkjoj borbi sa migrantskom krizom, te njenim utjecajem na živote građana Bihaća.

EU Parlamentarka Sylvie Guillaume osvrnula se na dosadašnje aktivnosti koje je Grad Bihać realizirao kako bi smanjio sve negativne posljedice migrantske krize, ali i sačuvao dostojanstvo migranata i njihovih porodica, kazala je da je Bihać podnio veliki teret krize do uključivanja državnih institiucija.

“Raduje činjenica da se o Bihaću i migrantskoj krizi i dalje vodi rasprava u Evropskom parlamentu i jer je ova kriza i dalje prisutna i pored činjenice da imamo manji broj migranata na teritoriji Bihaća i u dva kampa koja postoje u Bihaću. Evropske parlamentarce uppoznali smo sa našim viđenjem krize, našom borbom da je stavimo pod kontrolu zajedno sa Vladom USK-a, Ministarstvom sigurnosti BiH I međunarodnim organizacijama” – kazao je Edin Moranjkić, Savjetnik gradonačelnika Bihaća.