Grad Bihać

Bihaćki gradonačelnik posjetio Grad Slunj

Bihaćki gradonačelnik posjetio Grad Slunj

Gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić zajedno sa Jurom Katićem, predsjedavajućim Gradskog vijeća i Ivanom Bogovićem, vijećnikom u GV Slunja ugostili su jučer delegaciju Grada Bihaća predvođenu gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem i savjetnikom gradonačelnika Franjom Jurićem.

Susret predstavnika dva prijateljska grada potvrdio je nastavak uspješne suradnje koja traje više od dvije decenije.

"Razgovarali smo o saradnji grada Bihaća i Slunja na turističkom, kulturnom i sportskom planu, ali i o mogućnostima apliciranja zajedničkih projekata ovih dvaju gradova prema EU fondovima. Također, razmijenili smo iskustva iz oblasti pružanja socijalne zaštite i njege ljudi treće životne dobi gdje grad Slunj već godinama uspješno realizira vrlo dobro osmišljene projekte koji se financiraju iz fondova EU" - istakao je gradonačelnik Fazlić.

Dogovorena je i saradnja u turističkoj promociju prirodno-kulturnih vrijednosti ova dva grada, s posebnim osvrtom na proširenje suradnje između NP Plitvička jezera i NP Una, te bolje povezanosti Bihaća i Slunja tokom turističke sezone kroz turističku razmjenu i pružanje kvalitetnijih ponuda.

S tim u vezi dogovorena je skora posjeta gradonačelnice Slunja s predstavnicima turističkog sektora ovog grada gradu Bihaću.

U sklopu posjete gradu Slunju održana je i promocija knjige "Bihać – sjedište Velike župe Krbava i Psat 1941.-1945.” autora dr.sc. Franje Jurića.