NJ.E.Martin Pammer, ambasador Austrije u BiH posjetio Gradsku upravu Bihaća
4. avgust 2017. godine

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je danas NJ.E. Martina Pammera, ambasadora Republike Austrije u Bosni i Hercegovini. Posjetu gradu Bihaću ambasador Pammer iskoristio je za upoznavanje sa aktuelnom političkom situacijom u Bihaću i Kantonu, sa posebnim akcentom na transparentan i javan rad Gradske uprave Bihać.

“Naši odnosi sa BiH temelje se na velikoj dijaspori koja živi u Austriji a dolazi iz BiH, privrednoj saradnji,te na historijskom naslijeđu dvaju zemalja. Raduju me pozitivne promjene u gradu Bihaću i spremnost lokalne zajednice da iskoristi potencijale dijaspore za privredni i svaki drugi vid razvoja. Tu kao ambasada stojimo na raspolaganju kao što smo to činili i do sada kroz privrednu i kulturnu saradnju između dvije države “- kazao je ambasador Pammer.

Zahvalivši se na dosadašnjoj podršci i saradnji koju Vlada Austrije pruža Bosni i Hercegovini, ali i Gradu Bihaću, gradonačelnik Fazlić kazao je da veliki broj Bišćana i Krajišnika  živi i radi u Austriji i kao velika dijaspora može i treba imati bolje odnose sa rodnim krajem.

“Želimo kroz partnerske odnose sa Republikom Austrijom pomoći našim sugrađanima koji privremeno žive i rade u Austriji , ali isto tako želimo pokrenuti projekte i procese koji će za cilj imati bolju povezanost Bihaća kao lokalne zajednice sa dijasporom i to u oblasti privrede, kulture i sporta. Tu nam sasvim sigurno može pomoći i ambasador Pammer i Vlada Austrije kao osvjedočeni prijatelji naše zemlje”- kazao je gradonačelnik Fazlić.


Nazad
© Opcina Bihac 2013