Za čišćenje kanala u MZ Veliki Lug Općina Bihać izdvojila 63.000 KM
17. jul 2013. godine
Općinski načelnik Bihaća mr.sci. Emdžad Galijašević, zajedno sa Fuadom Mujagićem, direktorom Zavoda za prostorno uređenje Bihać , obišao je danas radove na čišćenju i postavljanju cijevi kanala koji su plavili naselja Veliki Lug, Ćehića i Mujadžića kanal i  hipodrom Bakšaiške bare.

Zbog problema koje su stvarale oborinske vode, načelnik Galijašević zajedno sa mještanima inicirao je radove na čišćenju kanala i postavljanju cijevi na lokacijama hipodrom Bakšaiške bare, Veliki Lug , Ćehića kanal i Mujadžića kanal ukupne dužine skoro tri kilometra.

„ Općina Bihać izdvojila je 63.000 KM za čišćenje kanala i postavljanje cijevi i na ovaj način riješili smo veliki problem naših sugrađana u Velikom Lugu koji su svake jeseni i proljeća strahovali od oborinskih voda i poplava. Ovo je mali projekt od velikog značaja za mještane i naravno Općina Bihać će shodno svojim mogućnostim podržati projekte koji budu kandidirani od strane mještana ovog naselja , a to se prije svega odnosi na završetak šehidskog spomen obilježja i rekonstrukciju dječijeg  igrališta“ – kazao je načelnik Galijašević.Nazad
© Opcina Bihac 2013